Margot van de Plas

margot_vd_plas3Gelaatkundige, onderzoeker en auteur
Initiatiefnemer Platform voor Gelaatkunde
Lid Platform voor Nieuwe Gelaatkunde (PNG)

Ruime onderwijservaring

Specialisaties:
analyse – identiteit, wie ben jij?
training – workshops, lezingen, thema-cursussen, opleiding voor professionals
● onderzoek – van prenataal tot postuum, eeneiige tweeling

 

In 1997 maakte ik kennis met de westerse gelaatkunde. Het fascineerde mij dat het uiterlijk van een mens zoveel informatie kan geven over diens karakterontwikkeling en innerlijke processen.

Karakterdiagnose

Na een opleiding van ruim vier jaar psychognomie kon ik met mijn verworven kennis en inzichten in 2001 het eerste Nederlandse naslagwerk samenstellen onder de titel “Ik zie het aan je”Vervolgens bezocht ik in het buitenland congressen en lezingen om me verder te verdiepen in de psychofysiognomie. Hierdoor kon ik deze kennis toegankelijk maken voor een breder publiek en in 2009 is de nieuwe editie verschenen.

Sindsdien weten mensen met uiteenlopende vraagstukken mij te vinden: Hoe was mijn overleden familielid? Welke baan past bij mij? Waarom vindt mijn kind het zo lastig op school?

● Analyse – identiteit: wie ben jij?

De uitgangspunten, die ik hanteer voor mijn analyses, heb ik opgeschreven in het boek “Ik zie het aan je”(2009). In dit naslagwerk worden verschillende theorieën beschreven, waaronder de uitgangspunten van Lorenzo Niles Fowler (hoofdvorm), Carl Huter (lichaamsbouw en gelaatkunde), Natale Ferronato en Karlheinz Raab (ziektebeelden in het gezicht).

Bij het analyseren kijk ik aandachtig naar je uitstraling, je houding, je lichaamsbouw en je hoofdvorm en je gezicht. Ik zie je aanleg en je huidige gesteldheid.
Daar kan ik mondeling en schriftelijk verslag van doen, kort of uitgebreid. Op verzoek analyseer ik ook het handschrift.

Training – workshops, lezingen, thema-cursussen, opleiding voor professionals:

Workshops met vriendinnen, familieleden, teams en clubs zijn meestal een gezellige aangelegenheid. Samen in de spiegel kijken levert een schat aan informatie op.

Lezingen en thema-cursussen zijn gericht op een eerste of verdere kennismaking met het thema Gelaatkunde, Hoofdvorm, Ziektebeelden of Lichaamsbouw. De lezingen zijn altijd gericht op de gelegenheid of op speciaal verzoek. Ik zorg voor een powerpoint-presentatie en een overzichtelijke hand-out .

De opleiding voor professionals bestaat uit vijf modules, enkele praktijkdagen en begeleiding. Het diploma biedt mogelijkheden om zelf mensen te analyseren. De geleerde kennis en geoefende vaardigheden uit de training zijn een waardevolle aanvulling op het uitoefenen van je eigen praktijk: coaching, onderwijs, gezondheidszorg, beroepsconsulenten, Human Resource Management enzovoorts.

Onderzoek – van prenataal tot postuum, eeneiige tweeling

Mensen komen bij mij met hun foto’s  en unieke vragen: wat kun je zeggen over de geschiktheid van een nieuwe werknemer, over deze pret-echo van een kindje, over een vader die iemand niet gekend heeft,  over een nieuwe date, over een partner en nog veel meer.

Gedurende een longitudinaal onderzoek van 12 jaar heb ik een eeneiige tweeling gevolgd in hun lichamelijke en karakterologische ontwikkeling. Naar aanleiding van dit onderzoek zijn drie boeken verschenen “Rick en Jorn”(2009 en 2012).

Op mijn website www.karakterdiagnose.nl staan voorbeelden van mijn uitgewerkte analyses, karakterschetsen en publicaties.

 

Wat zouden we effectief kunnen communiceren als iedereen

zich gekend voelt en gewaardeerd om zijn eigenheid.

Contact:Logo_Nieuwe_Gelaatkunde_def
Website: www.karakterdiagnose.nl
E-mail: info@karakterdiagnose.nl
Telefoon: (+31)6-18910452

Comments are closed.